Talart Oy

Talart Oy perustettiin vuonna 1996 Kangasalla. Yrityksen päätuotteet ovat mittatilaustyönä valmistettavat pyörätuolit JT-Ultimate, JT-Speed, säädettävä aktiivipyörätuoli JT-Ready sekä autoilun apuvälineiden asennus.

Idea pyörätuolin valmistamisesta tuli Jukka Talan oman pyörätuolin käyttämisen kautta: hän halusi saada kevyemmän ja mitoilleen paremmpin istuvan pyörätuolin. Muutaman pyörätuolin tekemisen jälkeen sana ystävien keskuudessa levisi ja alkoi kertyä pyyntöjä omien mittojen mukaan tehdystä pyörätuolista.

Myöhemmin tuotekehityksen tavoitteeksi tuli kehittää pyörätuoli, joka tukisi käyttäjänsä omatoimisuutta ja itsenäisyyttä. Tavoitteena oli valmistaa pyörätuoli, joka mahtuu pieneen autoon ja jonka istuma-asento on mahdollisimman oikeaoppinen.Pyörätuoli on jokapäiväinen liikkumisen apuväline ja siksi sen on oltava toiminnaltaan ja käytettävyydeltään asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukainen.

Tuotekehitys

Tuotekehitys on jatkuvaa ja tuotekehitysryhmän kanssa käydään keskusteluita pyörätuolien hyvistä ja huonoista puolista sekä tarpeista jokapäiväisessä elämässä pyörätuolin kanssa. Pyrkimys on päästä yksilötasolla parhaaseen mahdolliseen ratkaisuun.

Miten käyttäjän osallistuminen näkyy tuotteessa?

Pyörätuolin tilausvaiheessa asiakkaasta otetaan tarkat mitat ja mahdolliset toiveet otetaan huomioon. Tämän jälkeen pyörätuolista suunnitellaan 3D malli ja piirrustukset, jotka lähetetään asiakkaalle nähtäväksi.

Ennen pinnoitusta pyörätuoli toimitetaan asiakkaalle sovitettavaksi, jotta nähdään pyörätuolin sopivuus (välisovitus).

Asiakkaan omatoimisuusaste lisääntyy huomattavasti, kun liikkumisväline on sopiva, tarkoituksenmukainen ja mielekäs käyttää.